Harley-Davidson introducerer project Livewire.

Innovation og tradition. Harley-Davidson introducerer i dag Project LiveWire – den første Harley-Davidson el-motorcykel

Som en del af virksomhedens kundedrevne produktudvikling vil motorcykelkørere, i første omgang i USA, blive inviteret til at køre på den nye motorcykel og give feedback, for derigennem at bidrage til udviklingen af Harley-Davidson’s første el-motorcykel.

El-motorcyklen er endnu ikke klar til salg, og formålet med Project LiveWire er at finde ud af, hvad motorcykelkørere mener om den nye motorcykel, og hvilke forventninger de har til en Harley-Davidson el-motorcykel.

“USA har altid haft noget særligt omkring det at genopfinde produkter” siger Matt Levatich, President og Chief Operating Officer, Harley-Davidson Motor Company. “Og Harley-Davidson har faktisk genopfundet sig selv mange gange, når vi kigger tilbage, og altid med udgangspunkt i vores motorcykelkunders behov. Project LiveWire er endnu et stærkt kundeorienteret projekt.”

Project LiveWire Experience inviterer kunder til at få en prøvetur, give feedback og komme ind bag historien om den nye el-motorcykel. Også dem der ikke kører motorcykel, har muligheden for at opleve Project LiveWire med Jumpstart – en simuleret køreoplevelse.

En 2014 USA Tour – der starter med en tur på Route 66 – vil nu og resten af 2014 besøge mere end 30 Harley-Davidson forhandlere i USA. I 2015 fortsætter Project LiveWire Experience i USA og kommer herefter til Canada og Europa.

“Harley-Davidson har med succes genopfundet mange modeller de senere år, og det er den platform, som projektet bygger videre på” fortæller Levatich. “Inden for bare de sidste fem år har vi vist, at vi kan komme meget bredere ud og nå meget forskellige kundetyper, og vi har også fået en ny tilgang til produktudvikling og produktion. Det har resulteret i nye, banebrydende motorcykler som fx Project Rushmore, Street 500 og 750, og nu lanceringen af Project LiveWire.”

Innovation, muligheder og personlig frihed
Det nye projekt kombinerer virksomhedens tradition inden for styling med den nyeste teknologi for at sætte en helt ny standard for, hvordan en Harley-Davidson kan se ud, lyde og opleves.

“Project LiveWire skal mere ses som den første elektriske guitar – ikke som en el-bil,” siger Mark-Hans Richer, Senior Vice President og Chief Marketing Officer, Harley-Davidson Motor Company. “Den har et unikt udtryk og en ikonisk styling, og så er den bare elektrisk. Project LiveWire er et stærkt statement for vores virksomhed og brand.”

Motorcykelkørere vil få en unik køreoplevelse med en heftig acceleration og en genkendelig ny lyd.

“Lyden er noget helt særligt,” siger Richer. “Som en jetmotor på et fly. Project LiveWire’s unikke lyd er udviklet for at adskille den fra vores øvrige motorcykler og andre el-motorcykler på markedet.”

Planerne for lanceringen af Project LiveWire motorcyklerne afhænger af den feedback, som vi får fra kørere på Project Livewire Experience Tour.

“Vi vil give en ultimativ køreoplevelse, og her er det helt afgørende, hvad vores motorcykelkunder fortæller os,” siger Richer. “Teknologien inden for el-køretøjer udvikler sig hastigt, og det er fantastisk for os, at vi gennem feedback fra Project LiveWire Experience får en indgående forståelse for, hvad der skal til for at få succes på markedet, samtidig med at teknologien fortsat udvikler sig.”

Fokus på miljø og bæredygtighed
At køre i naturen er selve indbegrebet af at køre motorcykel, og derfor er hensynet til miljøet og bæredygtighed et væsentligt strategisk fokus hos Harley-Davidson.

“Det er væsentligt, at vi tænker på vores omgivelser,” siger Levatich. “Project LiveWire er kun et element i vores bestræbelser på at beskytte og bevare muligheden for at køre ude i naturen mange generationer frem. Som en virksomhed der har eksisteret i 111 år, tænker vi meget på, hvordan vi kan sikre, at vi også kan få store køreoplevelser i de næste 111 år.”

Man kan på projectlivewire.com læse mere om Project LiveWire samt få information om datoer og steder, hvor Project LiveWire Experience gør stop. Besøg os på de sociale medier, herunder Facebook, Twitter og Instagram, og følg med i hvad der sker hos Harley-Davidson.

Om Harley-Davidson Motor Company
Harley-Davidson Motor Company producerer custom, cruiser og touring motorcykler og tilbyder en komplet serie af Harley-Davidson motorcykelreservedele, tilbehør, udstyr og beklædning og mechandise. Få yderligere information på Harley-Davidson's hjemmeside: www.harley-davidson.dk.

Der kan ses en video af motorcyklen her.