HARLEY-DAVIDSON ROADSTER SKRIVER NYT KAPITEL I SPORTSTER-HISTORIEN

Den nye Harley-Davidson® Roadster™ kombinerer nye moderne funktioner med næsten 60 års erfaring og giver dig en enestående køreoplevelse.
“Siden lanceringen i 1957 har Harley-Davidson Sportster hele tiden været i stand til at forny sig, og Roadster er et nyt kapitel i den historie,” forklarer Brad Richards, Harley-Davidson Director of Styling. “Vi har set, hvordan vores kunder har taget Sportster-modellerne til sig på mange forskellige måder. Roadsteren har et muskuløst look, og vi er gået efter at skabe en Sportster, der giver en suveræn køreoplevelse med en rigtig god kontakt mellem kører og vej.”


Den nye Roadster-model, som er med i Harley-Davidson's aktuelle "Live Your Legend" kampagne, er blevet en del af Dark Custom-sortimentet med minimalistisk design inspireret af klassiske racermotorcykler kombineret med tidens rå custom-cykler og med en profil, der minder om racer- og Sportster-motorcykler fra 1950'erne og 1960'erne.


“Det var vores ønske at give Roadsteren DNA fra de kraftige KHR-modeller fra midten af 50'erne og de efterfølgende Sportsters til drag-kørsel,” fortæller Richards. “Disse motorcykler havde afkortede skærme, en lille tank og var strippet ned til det helt basale med al fokus på ydeevne.”
Roadsteren giver dig en moderne ny powerpakke med nye hjul og dæk, der passer til affjedringen. Et 19 tommer forhjul, 18 tommer baghjul og 5-eger split-fælge i støbt aluminium er specifikt designet til Roadsteren og bidrager til en balanceret, atletisk profil. Den luftkølede 1200 cc V-Twin-motor leverer et forrygende moment i hele mellemområdet.

“Hjulene er inspireret af de klassiske modeller og er nogle af de mest komplicerede, vi nogensinde har lavet,” siger Ben McGinley, Harley-Davidson Industrial Designer. “Hjulene er meget lette i forhold til deres størrelse, hvilket bidrager til Roadsterens fremragende køreegenskaber.”
Roadsteren har ny 43 mm upside-down forgaffel monteret i robust forgaffelbro og førsteklasses støddæmpere bag med justerbare fjedre. Det giver en bedre affjedring end nogen anden Sportster-model. Roadsteren har fremragende bremseevne med dobbelte 300 mm flydende bremseskiver på forhjulene. Roadster har ABS som standard.


Roadsteren giver en aggressiv førerposition med et nyt, lavt styr og centermonterede fodkontroller, som centrerer kørerens vægt over den klassiske 12,5 liter store Sportster-benzintank. I tråd med Roadsterens rå stil er bagskærmen gjort yderligere 4 cm kortere i forhold til tidligere afkortede Sportster-skærme. Roadster har et helt nyt 4 tommer digitalt speedometer med analog omdrejningstæller. Blinklysene bagpå er monteret direkte på skærmstiverne. Ny nummerpladeholder, baglysmodul og fast-back-sæde giver motorcyklen et tæt og robust udtryk bagfra. Harley-Davidson Roadster-modellen fås i fire forskellige farver: Vivid Black med kulfarvet denim-stribe; Black Denim med rød stribe; Velocity Red Sunglo med rød stribe; Two-tone Billet Silver/Vivid Black med rødvinsfarvet stribe.


Besøg www.harley-davidson.dk for at se alle 2016 Harley-Davidson modeller. Her finder du også din nærmeste autoriserede Harley-Davidson® forhandler.
Om Harley-Davidson Motor Company Harley-Davidson Motor Company har siden 1903 produceret custom, cruiser og touring motorcykler og tilbyder en komplet serie af Harley-Davidson motorcykelreservedele, tilbehør, udstyr, beklædning og merchandise. Få yderligere information på Harley-Davidson's hjemmeside: www.harley-davidson.dk